x
 
   
Бижута с жълт сапфир

ЖЪЛТ САПФИР

Класифициран като полускъпоценен камък, жълтият сапфир е вид сапфир, член на семейството на минералите корунди като рубина. Малкото количество желязо в химичния му състав е причината за красивия му жълт цвят.

Годежни ПРЪСТЕНИ С ЖЪЛТ САПФИР

Годежни ПРЪСТЕНИ С
ЖЪЛТ САПФИР

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

ЖЪЛТ САПФИР

Класифициран като полускъпоценен камък, жълтият сапфир е вид сапфир, член на семейството на минералите корунди като рубина. Малкото количество желязо в химичния му състав е причината за красивия му жълт цвят. Красивият жълт сапфир трябва да бъде прозрачен с повърхност отразяваща и галеща с цвят на слънчев залез . Това, което го отличава от другите сапфири е, че висококачествените жълти сапфири нямат никакви видими дефекти, докато сапфирите по принцип могат да имат вътрешни дефекти. Основното място за добив на жълти сапфири е Серендип, остров Шри Ланка. Този богат на скъпоценни камъни остров, е първото място, на което са открити жълти сапфири. Хората го откриват в полята след дъжд, който отмива пръстта и разкрива камъните на повърхността . Думата случайност (serendipity) се появява след този случай. Други мини за добив на жълти сапфири има в Мадагаскар, Танзания, Индия и Австралия. Най-големият жълт сапфир открит до днес тежи близо 2020 карата и е наречен Tomahawk Tiger.

Древните наричали жълтия сапфир ‘хиацинт’, познат и като падпараджа на сингалски и санскрит. Камъкът има специално място в индийската и ведическа астрономия, където е наричан Pukhraj, което означава жълт камък. Вярвало се, че дава на носещия го светлина, мир и разум. Според индуските вярвания, това е камъкът на планетата Юпитер, наричана Deva Guru, като се вярвало, че тя е учителят на Боговете. Ето защо се вярва, че обикновено жълтият сапфир води хората към щастие, мъдрост и удовлетвореност. Свързва се и с живота, плодородието и брака.

На Glamira, всички значения и блясъка на жълтия сапфир са преплетени с много сплави, други скъпоценни камъни и цветове в неустоими бижута с жълт сапфир като пръстени, обеци, колиета и още много други. Glamira доставя само уникални камъни с високо качество съгласно правилото за оценяване на 4те C за шлифовка, цвят, чистота и тегло в карати, гарантиращо истинска красота. В модели на бижута от жълто и бяло злато, камъкът блести под всеки ъгъл. Можете да се насладите на блясъка на ръката си под формата на пръстен с жълт сапфир или на лицето си като чифт обеци с жълт сапфир. А можете да напишете и собствената си история на любовта, вдъхновени от значенията на жълтия сапфир и да го вплетете в уникален годежен пръстен с жълт сапфир отправяйки неустоимо предложение за брак. Glamira Ви кани да почувствате светлината на Юпитер върху кожата си.