x
 
   
Бижута с черни перли

ЧЕРНА ПЕРЛА

Перлите са най-старият познат скъпоценен камък и са смятани за изключително ценни в продължение на векове. Те са в цветове вариращи от бял до черен, сребърен, бледожълт, розов, шампанско, (златисто) зелен и син.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС

ЧЕРНА ПЕРЛА

Перлите са най-старият познат скъпоценен камък и са смятани за изключително ценни в продължение на векове. Те са в цветове вариращи от бял до черен, сребърен, бледожълт, розов, шампанско, (златисто) зелен и син. Това, което отличава перлите от другите скъпоценни камъни е, че те са органични вещества, създадени от живи създания - стриди и миди . Химичният им състав съдържа калциев карбонат в малки кристални образувания, натрупани под формата на концентрични слоеве . Тъй като са естествени органични скъпоценни камъни, те могат да се срещнат в много форми, като всяка от тях е уникална. Така както всеки диамант е уникален и се отличава от останалите, и перлите се характеризират с леки различия във формата си. Формата им се дължи на ядрото им и позиционирането му във вътрешността на мидата. Кръглите перли са едни от най-търсените и скъпите, тъй като са редки и ‘естествени’. Когато си мислим за перлите, първо си представяме тези с кръгла форма. Освен естествените перли има и култивирани, отглеждани във ферми за стриди и сладководни миди . Стойността на перлите зависи от много фактори като вида на перлата, блясъка, формата, цвета, седефа и големината й. Блясъкът показва качеството им; перлите с високо качество са толкова ярки и блестящи, че можете да видите отражението си на повърхността им. Друг важен фактор е седефът, който придава на перлите цвета и интензивността на блясъка им. Най-ценните перли са тези, чиито седеф е най-плътен.

Перлите са най-старите, търсени и почитани скъпоценни камъни, тъй като са открити първи. Споменават се в легенди; използвани са в произведения на изкуството в много страни от Египет до Китай и Гърция. Първата им употреба датира преди 5200 години в древен Египет. Образи на перли могат да бъдат открити в картини и скулптури от древната египетска ера. В китайските анали и исторически текстове от преди 4000 години се споменават сладководните перли и все още това се приема за тяхно определение. Най-старото бижу с перли е огърлица на 2700 години, открита в гробницата на царицата на древна Персия. Известна е като огърлицата Susa, съдържаща 3 реда с по 72 перли всеки. Наричани сълзите на богинята на Луната, перлите са камъка на родените през юни и на тези от зодия Рак.

Glamira работи с висококачествени перли, отговарящи на всички критерии за оценяване. За да създаде уникалните модели на бижутата си с перли, Glamira използва бели, розови и черни перли в колекциите си. Можете свободно да направите уникални тези сълзи от Луната като ги вплетете в чифт перлени обеци. Или можете да обвиете шията си с древно наследство под формата на колие с перли и да се почувствате като защитник на митовете и легендите. А можете и да ги съчетаете с розово и/или бяло злато в пръстен с перли, израз на вечността като огърлицата Susa!