x
 
   
Бижута с аквамарин

АКВАМАРИН

Камъкът аквамарин ( името му произхожда от латинските думи 'aqua' (вода) и 'mare' (море) е познат като "кралят на скъпоценните камъни". Както се вижда от името му, скъпоценният камък е с цвят на светлосиня вода.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

AQUAMARINE

Камъкът аквамарин ( името му произхожда от латинските думи 'aqua' (вода) и 'mare' (море) е познат като "кралят на скъпоценните камъни". Както се вижда от името му, скъпоценният камък е с цвят на светлосиня вода. Класифициран като полускъпоценен камък, член на семейството на берила, аквамаринът може да бъде открит основно в страните от Южна Америка. От друга страна, и до днес, макар и много рядко, в Бразилия могат да бъдат открити огромни кристали аквамарин.

Камъкът е с много ниска устойчивост към топлина, затова не бива да се излага на висока температура, ако искате да запазите яркостта на красивия му син цвят, с който е познат и станал известен. Освен цвета си, той има и специфична структура, отразяваща перфектно естествената и изкуствена светлина. Както и много други скъпоценни камъни, името му се среща в легендите и митовете, свързани с водата и русалките. В астрологията това е камъкът на родените през март и на тези от зодия Риби.

Glamira подчертава този уникален цвят в специалните модели на бижутата с аквамарин . Избирайки само аквамарини с изключително качество, Glamira Ви предлага да усетите мощта на водата с различните нюанси на аквамарина, от светлозелени до наситено сини. Ако доближите до ушите си обеци с аквамарин , можете да чуете примамливите песни на русалките! Glamira рисува морски свят, в който можете смело да се гмурнете в дълбокото и да откриете уникални предмети. Позволете на капките вода да се превърнат във висулки с аквамарин около шията Ви, или пък открийте специално за Васпръстените с аквамарин съчетани с други скъпоценни камъни, лежали скрити на дъното на морето в ковчеже… Тук е мястото, където можете да създадете уникални модели с аквамарин, израз на свежестта в живота и тялото Ви! Тук можете да напишете собствената си история!