x
 
   
Бижута с цитрин

ЦИТРИН

Камъкът цитрин е с жълт цвят, резултат от комбинацията на високо налягане и температура по време на образуването му от манган и титан.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

ЦИТРИН

Камъкът цитрин е с жълт цвят, резултат от комбинацията на високо налягане и температура по време на образуването му от манган и титан. Цветът му варира от пастелно жълт до по-тъмно кафяво-портокалов. Като член на семейството на кварца, този скъпоценен камък е рядък, с чиста и блестяща структура. В продължение на дълги години е известен като камъкът на слънцето според вярванията на гърците и римляните и е бил считан за символ на слънцето. Цитринът се открива и добива в Америка, основно в южната част на континента: Бразилия и Боливия. Това е камъкът на родените под зодиакалния знак Близнаци и на тези през месец ноември.

Glamira избира камъни с изключително високо качество, които биват използвани при направата на бижута с цитрин; обеци, пръстени, колиета и висулки, гривни, годежни пръстени и копчета за ръкавели, както и различни видове бижута за деца. В нашия онлайн магазин можете да създадете сами уникално бижу с цитрин, за да носите винаги слънцето със себе си. Когато е в съчетание с платина, сребро и бяло злато ще забележите, че камъкът искри изключително ярко и ще почувствате артистичния му характер.

Свързван с успеха и просперитета, цитринът олицетворява мощта на слънцето в моделите на Glamira. Камъкът предлага на жените начин да отпразнуват женствеността и модерността едновременно. Един необикновен чифт обеци с цитрин ви прави носител на вечната слънчева светлина на младостта! А колието с цитрин дошло от рая ще срещне вътрешната Ви сила с древна харизма. Можете да направите каквото си поискате с най-голямата звезда във вселената като я превърнете в красиви пръстени с цитрин и да бъдете звездата навсякъде, където отидете. Красотата никога не е била толкова достъпна и осезаема!