x
 
   

ЧЕРЕН ДИАМАНТ

Черният диамант, член на семейството на скъпоценните камъни, има наситен черен цвят, резултат на комбинацията между графит, въглерод и различни метални съставки и затова се нарича и поликристален.

 

Черният диамант, член на семейството на скъпоценните камъни, има наситен черен цвят, резултат на комбинацията между графит, въглерод и различни метални съставки и затова се нарича и поликристален. Наричан и “Карбонадо”, черният диамант има структура, която трудно се поддава на шлифовка и полиране. Затова се нуждае от повече внимание и грижи, докато се превърне в бижу с черен диамант. На пазара на бижута днес, повечето черни диаманти добиват цвета си чрез облъчване или други обработки. Дължащ красотата си на дълбокия си, наситен черен цвят, естественият черен диамант е рядък и скъп. Когато четете историята на черните диаманти, 67.5 Черният Орлов у най-известният сред тях. Този огромен черен диамант е известен и като “Окото на Брахма”.
Годежни пръстени с черни диаманти
Не само размерът му го прави специален, но и вярването, че е прокълнат, тъй като и бил изваден от хиндуистки храм в Индия. Въпреки това, след като става притежание на руска принцеса и бива подложен на обработка, се смята, че проклятието е загубило силата си . Докато черните диаманти подложени на облъчване и други обработки се доставят от Индия, Glamira използва такива с изключително високо качество, добивани от няколко мини за естествени черни диаманти. Друг важен факт, който Glamira иска да подчертае е, че тези диаманти са безконфликтни и отговарят на високите стандарти за качество на Glamira. В Glamira, бижутата се създават като се дава предимство на драматичния ефект на черното, а Вие имате възможността да съчетаете избраното от Вас късче изкуство с искрящ черен диамант, например в пръстен с черен диамант.
Колиета с черни диаманти
Често той бива предпочитан заедно с белите диаманти, за да подчертае яркостта на белия цвят и наситеността на черния. Това означава, че можете сами да създадете уникални пръстени с черни и бели диаманти. Или можете да заложите на чифт обеци с черни диаманти, израз на достойнството и изтънчеността Ви. Освен това, черните диаманти се използват и при направата на бижута за мъже, тъй като черното е считано за цвета на силния пол. Glamira създава модели на мъжки пръстени и копчета за ръкавели с черни диаманти, съчетани с други камъни като оникс, за да подчертае мъжката харизма и изключителен стил!
Обеци с черни диаманти
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderРАЗГЛЕДАЙ