x
 
   
Бижута със зелен турмалин

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Класифициран като полускъпоценен камък, зеленият турмалин (верделит) е член на семейството на боросиликатите и има много сложен състав.

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН engagement RINGS

Годежни ПРЪСТЕНИ СЪС
ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Колиета със ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Колиета със ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Обеци със ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Обеци със ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Класифициран като полускъпоценен каМък, зеленият турмалин (верделит) е член на семейството на боросиликатите и има много сложен състав. Заради сложния си състав, зеленият турмалин съществува в неограничен брой вариации и цветове, в зависимост от това къде е образуван. Дължи ценния си зелен цвят на хрома в състава си. Цветът му вариращ от жълто-зелен, маслинено зелено до кафяво-зелено, е изключително красив и подобен на този на смарагда, който е сред “Големите четири” заедно с диаманта, рубина и сапфира. Името на верделита произлиза от латинската дума 'viridis' (зелено) и гръцката наставка 'lith' (камък). Основните залежи на камъка се намират в Бразилия, Намибия, Нигерия, Мозамбик, Пакистан и Афганистан.

Зеленият турмалин присъства в историята, заради способността си да се зарежда с електричество при затопляне или триене. Това му свойство позволява да привлича частици прах и късчета хартия, атрактивно и полезно свойство, използвано от холандските търговци през 18ти век да изтеглят пепелта от лулите си. Затова е наричан Aschentrekker, което означава "припособление за изтегляне на пепелта." Вярва се, че зеленият турмалин е камъка на Ангел Немамиах, един от архангелите. Познат е и със способността си да укрепва нервната система и да събира негативната енергия от тялото, ако е носен близко до зоната на сърдечната чакра. Това е камъкът на родените под знака на зодия Козирог и на тези през месец август.

Glamira използва зелени турмалини с изключително високо качество и чистота. Високото качество е ключова дума за Glamira при избора на камъните използвани в бижутата със зелен турмалин. Уникалните модели на пръстени, обеци, колиета, висулки и копчета за ръкавели са създадени, за да бъдат безупречни, а съчетани със зелен турмалин са извор на светлина от природата! Носейки висулка или красив пръстен със зелен турмалин ще запазите енергията близо до сърцето си и ще почувствате топлината на пролетта. Glamira Ви съветва да персонализирате чифт обеци със зелени турмалини в съчетание със злато или сребро и се насладете на красивото трептене на камъните, стимулиращо щастието и радостта от живота! Или пък заложете на колие със зелен турмалин със специален дизайн и бъдете закриляни от шестте крила на Ангел Немамиах. Създайте уникални бижута на Glamira и почувствайте радостта и вълшебството в сърцето си!