x
 
   
Бижута с опушен кварц

ОПУШЕН КВАРЦ

Опушеният кварц е класифициран като полускъпоценен камък, с цвят вариращ от светло жълто-кафяво до наситено синкаво черно.

Годежни ПРЪСТЕНИ С ОПУШЕН КВАРЦ

Годежни ПРЪСТЕНИ С
ОПУШЕН КВАРЦ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС

ОПУШЕН КВАРЦ

Опушеният кварц е класифициран като полускъпоценен камък, с цвят вариращ от светло жълто-кафяво до наситено синкаво черно. Благодарение на прозрачния си цвят, може да бъде комбиниран с всички цветове и сплави, без да губи блясъка си в бижутата с опушен кварц.

Името му произлиза от цвета му; от гръцката дума "moroeis" (тъмен), тъй като цветът му варира от опушено кафяво до сиво. Споменава се в римските хроники, тъй като вярвали, че защитава срещу злото и укрепва волята. Използван е за украса на египетските пирамиди, статуи и паметници. В съвременния пазар на бижута това е един от най-редките и търсени камъни. Мините за опушен кварц са главно в Русия, Бразилия, Зимбабве, Швейцария и Испания. Опушеният кварц е камъкът на Шотландия, като дълго време е смятан за свещен. Известен е и като камъка на родените под знака на зодия Везни.

Glamira купува опушен кварц с високо качество само от подбрани източници и ги вплита в модели с други скъпоценни камъни. Редкият камък, използван в моделите на Glamira очаква да бъде оценен и от Вас! С пръстен с опушен кварц винаги ще изглеждате в тон с модните тенденции. Тъй като е свързван със здравето, красотата и елегантността, можете да създадете уникално колие с опушен кварц и ще осъзнаете, че перфектно се вписва към стила Ви. А можете да вплетете загадъчния цвят на опушения кварц със злато или сребро под формата на чифтобеци с опушен кварц. На Glamira , никога не можете да направите погрешен избор!