x
 
   

Сапфир

Синият сапфир е класифициран като скъпоценен камък, в син цвят с нюанси на виолетово и лилаво.

 

Синият сапфир е класифициран като скъпоценен камък, в син цвят с нюанси на виолетово и лилаво. Стойността му зависи от нюанса синьо, както и от цвета, чистотата, големината, шлифовката и цялостното качество. Колкото по-тъмен е синият цвят, толкова по-ценен е камъкът. Името му произлиза от гръцки: от думата "sappheiros" означаваща синьо. Сапфирът е член на семейството на минералите корунди, като рубина, което го прави един от най-твърдите камъни. Най-известният вид сини сапфири са "звездните сапфири", при които се вижда звезда на повърхността им под определена светлина, дължащи името си на специалната шлифовка Кабошон. Черната звезда от Куинсланд, най-големият сапфир в света, тежи 733 карата. Значителни залежи на сапфири са открити в Източна Австралия, Тайланд, Шри Ланка, Китай, Мадагаскар, Източна Африка и на няколко места в Северна Америка, най-вече в Монтана.
Годежни пръстени със сапфир
Сапфирите и рубините често биват откривани при сходни географски фактори. Това е камъкът на родените през септември и на тези от зодия Стрелец. В древността камъкът е свързван с мира и щастието. Например в древна Персия вярвали, че синият сапфир ще им донесе синьо небе и мир. Glamira работи единствено със сапфири с висока чистота, като използва камъни с различно тегло в карати за изработката на уникални модели бижута със сини сапфири. Glamira избира камъни с кралско син цвят, който е най-ценен в средната част на скалата за оценяване. С възможността за персонализиране на Glamira можете да се насладите на тези модели в различни сплави и цветове.
Колиета със сапфир
Синият сапфир е специален скъпоценен камък, перфектният компаньон на светлата или тъмната коса и всеки моден стил. Озарява с блясъка си всеки цвят кожа и подчертава естествената женска красота и мъжка харизма. Може да бъде обработен и вплетен в бижута с различни модели, обеци, пръстени, колиета и копчета за ръкавели с привличащ погледите дизайн. Независимо дали обгръща шията Ви под формата на колие със сини сапфири, украсява ушите Ви като чифт обеци или гали пръста Ви като красив пръстен, Glamira Ви предлага да използвате сините сапфири не само да привлечете вниманието, но и да покажете синята си кръв с това кралско синьо! Можете да изберете годежен пръстен със син сапфир, да го персонализирате според вкуса на любимата си и да й направите незабравимо предложение за брак. Друга важна подробност за синия сапфир е, че това е традиционния подарък за 45та годишнина от сватбата.
Обеци със сапфир
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderРАЗГЛЕДАЙ ОЩЕ