x
 
   

Смарагд

Смарагдът (класифициран като скъпоценен камък) има наситен и ярък зелен цвят. Името на смарагда (изумруд) произлиза от френската дума 'Esmeraude' и английската 'Emeraude' означаващи "зелен скъпоценен камък".

 

Смарагдът (класифициран като скъпоценен камък) има наситен и ярък зелен цвят. Името на смарагда (изумруд) произлиза от френската дума 'Esmeraude' и английската 'Emeraude' означаващи "зелен скъпоценен камък". Като член на семейството на берила, смарагдът дължи цвета си на следите от количествата хром и ванадий, които се отделят по време на формирането на камъка. Освен това камъкът се характеризира с т.нар. "белези по рождение", вътрешни дефекти и достигащи до повърхността пукнатини. Тези вътрешни дефекти и наситеният му зелен цвят правят камъка уникален и специален. Поради специфичния си химичен състав, смарагдите са крехки и лесно се чупят по време на обработка. Затова бива създаден специален метод на обработка ‘Emerald Cut’, който запазва цялостта на смарагдовите кристали. С течение на времето този метод става популярен при обработката не само на смарагдите, но и на други скъпоценни камъни. Става въпрос за типичната правоъгълна форма с фасети, разкриваща истинската красота на камъка. Камъкът се добива най-вече в Колумбия и планината Урал в Русия, в Замбия, Индия, Мадагаскар, Норвегия, Бразилия, Пакистан, Австралия и САЩ.
Годежни пръстени с изумруд
Смарагдът с красивия си, наситен зелен цвят е един от най-специалните скъпоценни камъни в света, търсено и ценено във времето бижу. Красотата му е възхвалявана в много истории, митове и легенди. Клеопатра, царицата на Египет, е известна с дълбокото си възхищение и страст към смарагдите . Камъкът се свързва и с Венера, римската богиня на любовта, тъй като древните римляни вярвали, че смарагдът олицетворява всичките й качества: красота, плодородие и доброта. Това е камъкът на родените през май, символ на възраждащия се живот и вечната пролет.
Тъй като цветът, шлифовката и чистотата определят стойността на смарагда, Glamira избира само камъни с изключително високо качество. Можете да откриете смарагди във всички форми и карати на Glamira, с които да украсите уникалните си бижута.
Колиета със смарагди
Докато някои смарагди могат да имат жълто-зелен оттенък, Glamira предпочита тези с малко или без оттенъци. Защото най-ценните смарагди са тези без оттенъци в цвета, тъй като чистият зелен цвят е постижим. Glamira изработва бижута със смарагди като избира тези с най-висока интензивност, което означава максимален блясък и повече светлина. В колекциите на Glamira се предлагат не само обеци, колиета, гривни и пръстени със смарагди за дамите, но и пръстени и копчета за ръкавели за господата. Първо трябва да решите с каква сплав да съчетаете смарагда, след това да изберете подходящото тегло в карати и най-накрая можете да комбинирате изумруда с малки скъпоценни камъчета като диаманти, сапфири. По този начин можете да създадете свое уникално бижу: чифт обеци със смарагди или пък единична висулка. Със специално избран годежен пръстен със смарагд можете да подарите искрящата зеленина на пролетта и пламъка на надеждата, за живот изпълнен с любов, на дамата на сърцето си. Вие придавате смисъл на тази комбинация с искрящия цвят на смарагда и моделите на Glamira.
Обеци със смарагди
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE