x
 
   
Бижута с розов турмалин

РОЗОВ ТУРМАЛИН

Розовият турмалин (чието име означава “скъпоценен камък със смесен цвят,”) , е полускъпоценен камък в широка гама цветове, познат като хамелеона сред скъпоценните камъни.

Годежни ПРЪСТЕНИ С РОЗОВ ТУРМАЛИН

Годежни ПРЪСТЕНИ С
РОЗОВ ТУРМАЛИН

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

РОЗОВ ТУРМАЛИН

Розовият турмалин (чието име означава “скъпоценен камък със смесен цвят,”) , е полускъпоценен камък в широка гама цветове, познат като хамелеона сред скъпоценните камъни. Неговият искрящо розов до нежен, пастелно розов цвят може да се променя в зависимост от големината на камъка и съчетанието с други скъпоценни камъни и сплави. Например при комбиниране с бяло злато или сребро, цветът му става по-блестящ. Както и цвета му, химичният състав му състав е сложен и различен: комбинация от алуминиеви боросиликати примесени с желязо, магнезий и други метали. Наричан още рубелит, името на розовия турмалин се среща в древните анали, особено в египетските. Египетска легенда разказва как розовият турмалин пътува от центъра на земята до слънцето, преминавайки през дъгата, откъдето взема по малко от всичките й цветове. Мините за розов турмалин са основно в САЩ, Бразилия и Шри Ланка. Това е камъкът на родените през октомври и на тези от зодия Скорпион.

Glamira търси само изключително висококачествени розови турмалини и подбира тези с най-ценен и специален цвят в бижутата си с розов турмалин като пръстени за жени, деца и мъже, обеци, колиета и висулки, гривни, годежни пръстени. Заради разнообразните си нюанси на бонбонено розово, скъпоценният камък се използва както в традиционни, така и в модерни, съвременни модели. Можете сами да създадете уникален златен пръстен с розов турмалин, за да уловите преливащите цветове на дъгата или може да поръчате годежен пръстен с розов турмалин, с който да построите стълба към слънцето на любовта! Независимо дали ще изберете висулка с един камък или ще го съчетаете с други скъпоценни камъни, създайте Вашето уникално колие с розов турмалин като използвате опциите на Glamira за лесно персонализиране. Освен това обеците с розов турмалин са идеално отражение на звуците от природата, които чувате, а една гривна с розов турмалин ще Ви подари цветовете на дъгата, дори и в забързаното ни сиво ежедневие! Glamira Ви дава свободата да създадете Ваше уникално бижу с розов турмалин, за да станете част от Вашата модерна приказка, в която главната героиня сте самата Вие!