x
 
   
Бижута със син топаз

СИН ТОПАЗ

Синият топаз е полускъпоценен камък познат с прозрачния си син цвят. Синият му цвят може да бъде получен само чрез специална обработка на белия топаз.

Годежни ПРЪСТЕНИ СЪС СИН ТОПАЗ

Годежни ПРЪСТЕНИ СЪС СИН ТОПАЗ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderРАЗГЛЕДАЙ ОЩЕ

СИН ТОПАЗ

Синият топаз е полускъпоценен камък познат с прозрачния си син цвят. Синият му цвят може да бъде получен само чрез специална обработка на белия топаз. Този скъпоценен камък преплита твърдостта и чувствеността в структурата си. Ето защо е един от най-предизвикателните за работа. Изискват се невероятен опит, професионализъм и майсторство, за да се превърне "суровия" камък в уникално бижу със син топаз.

Името му произлиза от санскритската дума "tapas" означаваща "топлина" или "огън". Срещан в много легенди и дори някои части на Библията, синият топаз и днес е един от най-модерните камъни използвани на пазара за бижута. Символизира ярката искра на младостта. Мините за добив на този камък са съсредоточени в Русия, Афганистан, Шри Ланка, като това е скъпоценният камък на американския щат Тексас. Това е камъкът на зодия Дева и родените през декември.

В бижутерията се използват камъни с три цвята: Sky Blue, London Blue и Swiss Blue. Glamira използва само швейцарски син топаз с изключително качество за изработката на разнообразни колекции от обеци, пръстени, огърлици и висулки, гривни, годежни пръстени, копчета за ръкавели и т.н. Glamira Ви кани да покажете синята си кръв с уникално бижу. Можете да създадете огърлица само със син топаз или да го съчетаете с други скъпоценни камъни, и/или злато и сребро, все едно небето е обгърнало шията Ви. Можете да създадете уникален пръстен и да уловите синьото небе в бижуто със син топаз. А можете да помечтаете и да нарисувате в ума си картина с пухкави бели облачета върху синьо небе; а резултатът от тези мечти да бъде чифт обеци със син топаз . Използвайте кристално чистия блясък на синия топаз и позволете мечтите и креативността Ви да излязат на показ!