x
 
   

Рубин

Рубинът е скъпоценен камък, член на семейството на голямата четворка заедно с диаманта, смарагда и сапфира.

 

Рубинът е скъпоценен камък, член на семейството на голямата четворка заедно с диаманта, смарагда и сапфира. Твърд, траен и рядък рубинът спада към групата минерали наричани корунд, като сапфира например. Кървавочервеният му цвят се дължи на елемента хром в химичния му състав. Основните находища на рубин са в Бирма, където са открити най-чистите рубини. Тайланд, Кения, Индия, Пакистан, Шри Ланка, Афганистан, Камбоджа, Танзания, Австралия и САЩ са другите места, където има мини за добив на рубини.
Годежни пръстени с рубин
Историята разказва, че за първи път рубините са били използвани през 480г.пр.Хр. от гърците и римляните. Камъкът е бил използван и от много племена, най-вече от индуските, за украса. В индийската култура рубинът е свързван с енергичността и властта. Вярвало се е, че отразява любовта излъчвана от сърцето, което прави камъка перфектния сватбен подарък за преданите любими, още от откриването му преди 2000 години. Рубинът е камъкът на родените през юли и под зодиакалния знак на Скорпиона.
За Glamira, правилото на 4те C е основно при избора на подходящите камъни за бижутата ни. Glamira използва само рубини с проверено, изключително високо качество в моделите си на обеци, пръстени, колиета, копчета с ръкавели с рубини и много други. Рубинът поради различната си от другите скъпоценни камъни структура, обича дневната светлина и искри вълшебно на нея.
Колиета с рубин
Glamira Ви кани да преплетете Вашата светлина с рубини и да засияете с неустоима красота. А на онлайн магазина Glamira има невероятни модели бижута като обеци или колиета с рубини. Вярва се, че камъкът помага на носещия го да взема важни решения в живота си, когато е носен на лявата ръка. Така че можете да изберете пръстен с рубин от Glamira и да покажете силата си във вземането на решения! А можете да направите и стъпка напред като добавите и диамант на пръстена си. Този пръстен с диаманти и рубини ще отразява красотата и силния Ви характер едновременно.
Пръстени с рубин
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderРАЗГЛЕДАЙ ОЩЕ