x
 
   
Бижута с розов кварц

РОЗОВ КВАРЦ

Розовият кварц е полускъпоценен камък, вариация на кварца в розов цвят. Ценен заради наситеността на цвета си, а не за чистотата, скъпоценният камък е с цвят вариращ от бледорозово до тъмно розово.

Годежни ПРЪСТЕНИ С РОЗОВ КВАРЦ

Годежни ПРЪСТЕНИ С
РОЗОВ КВАРЦ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderРАЗГЛЕДАЙ ОЩЕ

РОЗОВ КВАРЦ

Розовият кварц е полускъпоценен камък, вариация на кварца в розов цвят. Ценен заради наситеността на цвета си, а не за чистотата, скъпоценният камък е с цвят вариращ от бледорозово до тъмно розово. Обикновено цветът е резултат от остатъчните количества титан, желязо или манган в химическия му състав. Стъкловидната му форма е толкова прозрачна, че отразява перфектно розовия му цвят. Основно, мините за добив на розов кварц се намират в Бразилия и Мадагаскар.

Наричан Камъка на сърцето, розовият кварц се използва като любовен талисман още от 600г.пр.Хр Обикновено се свързва с Купидон и Ерос, боговете на любовта. Изключително ценен е в древен Рим, където е използван за украса на орнаменти, чаши, купи и много други предмети. Римляните носели розовия кварц на гърдите, близо до сърцето, тъй като вярвали, че той предпазва от сърдечни терзания и дава сила . Розовият кварц наричан още и хиалинов кварц от гръцката дума hyalos, означаваща "стъкло." Това е камъкът на родените под зодиакалния знак Телец и на тези през месец декември..

Glamira използва розов кварц от изключително високо качество и изработва обеци, пръстени, колиета и висулки, гривни, копчета за ръкавели, всички те уникални бижута с розов кварц. Скъпоценният камък може да бъде използван в различни бижута и да разкрие пълната си красота и цвят. Резултатът от персонализирането на висулка според вкуса Ви може да бъде висулка сърце с розов кварц нашепваща нежна женственост. Носейки пръстен с розов кварц, можете да усетите топла прегръдка и да отпразнувате танца на любовта. А гривната с розов кварц озарява пътя Ви със светлината на любовта. Просто поставете розов кварц в средата на обеците си с розов кварц и се пренесете в магията на la vie en rose!