x
 
   
Бижута с оливин

ОЛИВИН

Оливинът е полускъпоценен камък с цвят вариращ в нюанси на зелено като на шам фъстък до маслинови окраски.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

PERIDOT

Оливинът е полускъпоценен камък с цвят вариращ в нюанси на зелено като на шам фъстък до маслинови окраски. Но това, което го отличава от останалите зелени скъпоценни камъни като смарагда например, е златистият блясък, тъй като оливинът искри като злато. Името на камъка произлиза от гръцката дума peridona, която означава “давам богатство”. Като един от най-старите скъпоценни камъни познати по света, той неизменно присъства в редица легенди, митове и приказки. Можете да откриете информация за перидота в древните римски хроники датиращи от преди 2000 г. пр. Хр. и в някои части на Библията. Това е любимият камък на бароковия период

Пакистан и Афганистан са местата с най-големи залежи на перидот, но освен от тези две държави, камъка може да бъде открит и в Мианмар, Китай, САЩ, Африка и Австралия. Познат е като камъка на родените през август под знака на зодия Лъв.

В Glamira, всички камъни перидот са с изключително високо качество и биват обработени с невероятен професионализъм. А крайния резултат са спиращи дъха бижута с оливин като пръстени, обеци, колиета, висулки, гривни, годежни пръстени и копчета за ръкавели! Glamira не само създава бижутата, но има и екип от специалисти, които се грижат за тях. Този екип Ви съветва да полирате оливина с памучна кърпа, за да блести винаги, както и да не го излагате на директна слънчева светлина, тъй като камъкът е чувствителен към топлина. И тъй като на нас в Glamira ни е известна любовта към зеления цвят, ние сме заложили в бижутата си достатъчно модели с този скъпоценен камък в наситено зелено. Можете да създадете Вашата пролет като добавите най-ценното зелено в света си! Чифт обеци с оливин ще Ви дадат силата на природата, а можете да зарадвате любовта на живота си с вечната топлина на пролетта с годежен пръстен с оливин. Glamira Ви дава възможност да избирате сред всички сплави (бяло, жълто и/или розово злато, сребро) и цветове, за да ги съчетаете хармонично с оливина и да се насладите на танца на топлите красиви нюанси! Можете да го съчетаете в пръстените с оливин с други скъпоценни камъни, за да заискрят неустоимо. Можете да подчертаете уникалния си вкус с лично създадена за Вас гривна с оливин и да привлечете погледите на останалите!