x
 
   
Бижута с огнен опал

ОГНЕН ОПАЛ

Огненият опал е прозрачна форма на опала и както и другите му форми се състои от силициева киселина с високо съдържание на вода, а името му произлиза от цвета му.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

ОГНЕН ОПАЛ

Огненият опал е прозрачна форма на опала и както и другите му форми се състои от силициева киселина с високо съдържание на вода, а името му произлиза от цвета му. Името му произлиза от римската дума ‘Opalus’, свързана с Опс, съпругата на Сатурн, богинята на плодородието. Като член на семейството на полускъпоценните камъни, опалът е съставен от сферични слоеве, създаващи триизмерност за сияние и интензивен цвят на камъка. Вътрешната структура, причина за пречупването на светлината, разкрива разнообразие от цветове. В зависимост от условията, при които се е образувал камъка, огненият опал се среща в различни цветове, от жълт до оранжев и червен, които дават и името му. Колкото по-наситен е цвета на камъка - с други думи колкото ‘по-огнен' е - толкова е по-висока стойността на огнения опал. Основно се среща в Бразилия, други места на добив на огнения опал са Хондурас, Гватемала, САЩ, Канада, Австралия, Етиопия и Турция.

Споменаван в много легенди, огненият опал е най-популярен в Мексико. Маите и Ацтеките вярвали, че скъпоценен камък с толкова много енергия като огнения опал, може да бъде създаден единствено във водите на Рая . Затова го наричали quetzalitzlipyollitli, 'камъка на райските птици'. И го използвали в ритуалите си. Затова днес огненият опал е скъпоценният камък на Мексико. Според други предания Клеопатра е носела бижута с огнени опали, за да съблазни Марк Антоний, видния римски пълководец. Кралица Виктория носела бижута с опали за защита от злото и враговете. Преливащ от цветове, символ на божествената красота, огненият опал е камъка на родените през октомври.

Тъй като качеството е най-важното условие за изработката на специални бижута с огнен опал като пръстени, обеци, копчета за ръкавели, Glamira използва в моделите си само огнени опали с изключително високо качество и с почти червен цвят. Придавайки чар и красота на всяко бижу, в което е вграден, огненият опал е перфектният камък за всяка сплав и модел. С помощта на чифт обеци с огнени опали , можете да чуете звука на реките в Рая. Или да привлечете повелителя на сърцето Ви, любовта на живота Ви спръстен с огнен опал като Клеопатра! Каквото и да изберете, Glamira ще превърне живота Ви в свещен ритуал, изпълнен със сияние.