x
 
   
Бижута с бял сапфир

БЯЛ САПФИР

Белият сапфир е скъпоценен камък, безцветният член на семейството на сапфирите. Сапфирът дължи цвета си на микроелементите по време на образуването си като желязо, хром, мед, титан и магнезий.

Годежни ПРЪСТЕНИ С БЯЛ САПФИР

Годежни ПРЪСТЕНИ С
БЯЛ САПФИР

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

БЯЛ САПФИР

Белият сапфир е скъпоценен камък, безцветният член на семейството на сапфирите. Сапфирът дължи цвета си на микроелементите по време на образуването си като желязо, хром, мед, титан и магнезий. Белият сапфир не съдържа тези микроелементи, което го прави рядък и уникален. Сапфирът е следващият по твърдост скъпоценен камък след диаманта, един от най-скъпите камъни, добиван в Шри Ланка, Мадагаскар, Камбоджа, Мианмар и Тайланд. В древността воините подарявали традиционно на съпругите си колиета със сапфири, за да съхранят верността им. В Гърция сапфирът бил свързван с Аполон, бога на светлината и слънцето. Това е камъкът на родените през септември като се вярва, че той защитава носещия го от злото и изкушенията на Рая. Тъй като е устойчив на надраскване и вдлъбвания, с прозрачния си цвят и твърдостта си, той е идеалният избор за бижута с бял сапфир.

На Glamira, белите сапфири са с изключителна чистота, различни карати и с високо качество, използвани за направата на обеци, пръстени, колиета, гривни за дамите и пръстени и копчета за ръкавели за мъжете. Несравнимата му красота го прави изключително желан във всички модели бижута на Glamira, като красотата му се откроява ярко независимо дали е използван самостоятелно или в комбинация с други камъни по начин, който да подчертае стила Ви. Вплетен с кралски орнаменти в моделите на Glamira, белият сапфир е винаги модерен. Можете да си изберете бял сапфир с форма изумруд съчетан със злато и да имате великолепен и модерен пръстен с бял сапфир. Бижутата направени от метали със студен цвят като среброто и бялото злато, подчертават белия сапфир най-добре. Така че, можете да го съчетаете с бяло злато и да заблестите с чифт обеци с бял сапфир. А можете да разкриете любовта и дълбоките си чувства, избирайки един от специалните модели годежни пръстени с бял сапфир на Glamira. А можете да обгърнете шията си в светлината на Аполон създавайки уникално колие с един бял сапфир. Просто позволете на Glamira да Ви обгърне в светлината на Рая и топлината на слънцето, за да привличате погледите неустоимо!