x
 
   

Диамант

Диамантът, най-красивият скъпоценен камък, е единственият съставен само от един елемент. Той съдържа само въглерод в химичния си състав, като молекулите на въглерода са образувани така, че всяка е свързана с другата в перфектна симетрия във всяка посока.

 

Диамантът, най-красивият скъпоценен камък, е единственият съставен само от един елемент. Той съдържа само въглерод в химичния си състав, като молекулите на въглерода са образувани така, че всяка е свързана с другата в перфектна симетрия във всяка посока. Диамантът дължи естествената си твърдост на необикновения си атомен състав. Твърдостта му е 10 по скалата на Моос. Той е толкова твърд, че единствено инструмент, направен от друг диамант може да го отреже. (името му произлиза от гръцката дума adámas означаваща нечуплив, издържлив) Освен с невероятната си твърдост, той е известен и с перфектния си блясък и невероятно високата степен на разпръскване на видимата светлина . Формирането и времето необходимо за образуването му са другото нещо, което прави диамантите необикновени.
Годежни пръстени с диаманти
За първи път диамантите са открити и добивани в Индия преди 2400 години, като Индия е и първият търговски производител на диаманти. Днес, те основно се добиват в Южна Америка, Индия, Бразилия, Канада и Австралия. В древността римляните и гърците са вярвали, че диамантите са сълзите на Бог или счупени частици от звездите, паднали на земята. За първи път диамантите се споменават в римската литература от 1ви век, като там е описано, че върховете на стрелите на Купидон са покрити с диаманти. Римляните носели диаманти като талисмани, тъй като вярвали, че те ги защитават от лошите сили. Това вярване произлиза от индийската митология, според която диамантите са създадени от ударени от мълнии скали. През 13ти век във Франция излиза закон, който забранява носенето на диаманти от други хора, освен от кралското семейство.
Колиета с-диаманти
През 1477 година ерцхерцогът на Австрия дава на Мария Бургундска първия пръстен с диамант, подарък от мъж към жена. Известен като кралицата сред скъпоценните камъни и скъпоценният камък на кралиците, диамантът е символ на сила, власт, невинност и безсмъртие, дълголетие, постоянство и късмет. Това е камъкът на родените през април и при отпразнуване на 60та годишнина от сватбата. В Glamira диамантите заемат специално място в моделите на бижута и се селектират в съответствие с редица критерии. Първата и най-важна стъпка при избора на диамант е спазването на етичността, т.е. диамантите трябва да са 100% безконфликтни, за да бъдат използвани в артикулите на Glamira.

Read More 

Обеци с-диаманти
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

Цветът на диаманта е комбинация от три съставки: оттенък, наситеност и цвят. Скалата за оценка на цвета на диамантите варира от D до Z. Перфектният диамант, с цвят D, е безцветен. Диамантите с цвят H са най-подходящи по отношение на съотношението най-добра цена-качество и хармонират най-добре с моделите бижута. Затова в Glamira използваме основно диаманти с цвят H. Шлифовката на диаманта се свързва със симетрията, пропорцията и полировката на камъка, които се коригират по време на процеса на шлифоване след като скъпоценния камък бъде добит. Всичко това цели вълшебното отразяване на светлината от диаманта. Шлифоването е разделено на 3 различни части: пропорция, полировка и симетрия. Скалата за оценка на шлифовката е с 5 степени; Excellent, Very Good, Good, Fair and Poor. От друга страна формата на диаманта, която често се бърка с шлифовката му, представлява стила или модела използван при оформянето на диаманта за полиране например форма принцес. На Glamira можете да откриете диаманти с различна форма като принцес, брилянт, кръгла, трилянт, възглавница, сърце, овал и изумруд, които можете да използвате за създаване на уникални бижута. В резултат на излагането на въглерода на изключително висока температура и налягане в недрата на земята, всички естествени диаманти се характеризират с разнообразие от вътрешни характеристики наречени "включения" и външни характеристики "дефекти". Качеството на диамантите е свързано с чистотата на камъка и критериите за качество, включващи определянето на броя на тези дефекти, големината и разположението им . За откриването на идеалната пропорция между цена/качество е важно да се знае, че малките дефекти в камъните с качество от VVS1 до SI2 не могат да бъдат забелязани с просто око. Glamira винаги използва диаманти с качество VS (незначителни дефекти) при изработката на бижутата си. Каратът е метричната единица използвана за определяне големината на диаманта според теглото му. Представлява една пета от грама (0.02 g), като теглото на диамант с 1 карат условно се разделя на 100 точки.

Glamira създава уникални диамантени бижута като колиета, обеци, копчета за ръкавели и годежни пръстени, като Ви предоставя възможността да ги направите уникални според модните си виждания и потребности. Диамантените обеци с форма на капка или кръг, както и тези на винт са една от най-добрите опции за създаване на уникално бижу според желанието Ви, което да подчертава блясъка на красотата Ви. Или пък можете да искрите с блещукащи звезди около шията си под формата на диамантено колие. И разбира се можете да насочите стрелите на Купидон покрити с диаманти, превърнати в диамантен годежен пръстен към сърцето на любимата си дама и да я спечелите за цял живот!