x
 
   
Бижута със зелен аметист

ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Класифициран като полускъпоценен камък, зеленият аметист е кварцов кристал със светлозелен цвят. Зеленият му цвят се дължи на излагане на висока температура, например при вулканична дейност, естествено затопляне на земната кора или човешка дейност.

Годежни ПРЪСТЕНИ СЪС ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Годежни ПРЪСТЕНИ СЪС
ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Колиета със ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Колиета със ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Обеци със ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Обеци със ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

ЗЕЛЕН АМЕТИСТ

Класифициран като полускъпоценен камък, зеленият аметист е кварцов кристал със светлозелен цвят. Зеленият му цвят се дължи на излагане на висока температура, например при вулканична дейност, естествено затопляне на земната кора или човешка дейност. Затова експертите на Glamira Ви съветват да пазите камъка далеч от директна топлина и слънчева светлина, тъй като те могат да доведат до промяна на цвета на камъка. В гемологията е познат като празиолит или вермарин, като името му произлиза от гръцките думи prason ( πράσον ) означаваща "праз-лук" и lithos ( λίθος ) - "камък" (т.е. камък със зелен цвят). В днешно време, мините за зелен аметист се намират основно в Бразилия, както и в Полша и Канада.

Зеленият аметист е считан в продължение на векове за духовен, свръхестествен камък, който защитава и пречиства и е използван от много метафизици. В древността е наричан "камък на трезвеността" и е използван за възстановяване на зависимости, физиологични и емоционални. Има много предания и митове за (зеления) аметист. Една от легендите разказва, че Свети Валентин е носил комплект пръстени със зелен аметист, гравирани с образа на Купидон. Могъщите и богати монарси използвали камъка като символ на власт. Или казано накратко, зеленият аметист е камъкът, който олицетворява интуиция съчетана с любов. Това е камъкът на зодия Риби ина родените през февруари. .

В Glamira, зелените аметисти с високо качество и чистота се използват за изработката на уникални бижута със зелен аметист. Можете да персонализирате всеки продукт на Glamira с този зелен камък; например уникалните висулки със зелен аметист са страхотен избор, тъй като камъка ще бъде близо до сърцето Ви и ще усещате вълшебното му въздействие. А можете да проектирате и уникално колие със зелен аметист за децата Ви, за да го носят като защитен амулет. Носейки пръстени със зелен аметист със специален дизайн в съчетание със стила Ви, определено ще повдигне духа Ви! Освен това камъкът се използва и за подаръци за 6та годишнина от сватбата. С бижутата си със зелен аметист, Glamira иска да докосне душата Ви и да Ви превърне в модна икона!