x
 
   
Бижута с аметист

АМЕТИСТ

Аметистът е полускъпоценен камък с широка гама от цветове, от тъмновиолетово до наситено лилаво и зелено.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС
boderEXPLORE MORE

АМЕТИСТ

Аметистът е полускъпоценен камък с широка гама от цветове, от тъмновиолетово до богато лилаво и до зелено. Той дължи цвета си на примесите от желязо в кристалната си структура. Скъпоценният камък е член на семейството на кварца. Открит и добиван обилно в региона на Минас Жерайс в Бразилия, камъкът може да бъде открит също и в Мадагаскар, Шри Ланка и дори в австрийското Майнау. Освен това, аметистът е официалния скъпоценен камък на Южна Каролина.

Аметистът (името идва от гръцката дума "amethystos", която означава "опиянен") е тема на много митове и суеверия в християнската, будистката и гръцката митология от древни времена. Известен е с лечебните си свойства, водещи до спокойствие и уравновесеност. В астрологията е рожденият камък на февруари и камъкът на Рибите.

За Glamira качеството е първата стъпка, предприета в посока на създаването. Ето защо тук в Glamira ви предлагаме камъни с високо качество. Аметистите, избрани от Glamira са с най-високо качество и могат да се използват в тон с вашия вкус за украсяване.

Познат с богатия си и наситен цвят, който може да се променя в зависимост от яркостта на светлината, аметистът е един от най-запомнящите се камъни, използвани в моделите на Glamira. Представете си бижу от Страната на чудесата, което променя цвета си в зависимост от моментните Ви настроения! Ето как можете да направите бижутата си с аметист уникални с Glamira. Можете да персонализирате Вашите пръстени с аметист така че да улавят цветната палитра на природата около пръста Ви. Или можете да откриете колие с аметист, за да покажете нежността на сърцето си на хората около Вас. От друга страна, дълбоката и епична връзка между камъните и моделите на Glamira ще разкаже най-незабравимата приказка на ушите Ви чрез обеци с аметист! Самостоятелно или в комбинация с други скъпоценни камъни, аметистът може да бъде използван от мъжете на Glamira, за да подчертае копчетата им за ръкавели. Копчетата за ръкавели с аметист ще бъдат името, написано собственоръчно и символизиращо легендарна харизма и чар. Накрая ще откриете, че цялата магия и чар на света са уловени от един скъпоценен камък, който щедро Ви ги поднася!