x
 
   
Бижута с оникс

ОНИКС

Черният оникс е полускъпоценен камък, член на семейството на кристалите. Заради наситения си, дълбок черен цвят е изключително популярен в бижутерията.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАС

ОНИКС

Черният оникс е полускъпоценен камък, член на семейството на кристалите. Заради наситения си, дълбок черен цвят е изключително популярен в бижутерията. Като разновидност на халцедона, черният оникс е символ на мощ и сила. Използван е като лечебен камък през древността от гърците и римляните, които вярвали, че ги защитава срещу болка, лош късмет и дори гнева на боговете. Ониксът се споменава и в Библията на няколко места. В днешно време, пазарът на бижута се снабдява с черен оникс от Аржентина, Бразилия и Индия, където се намират основно мините за добив на този камък. Ценен и рядък, черният оникс е камъкът на родените през юли, под знака на зодия Козирог, както и на планетата Сатурн.

Glamira подбира черни оникси с изключително високо качество и ги вплита в уникални модели за мъже. Професионалният екип на Glamira знае, че тези камъни се съчетават изключително добре с хладни метали като платината, среброто и златото . Така, че можете да направите уникално бижуто си с оникс като го съчетаете с определен цвят/сплав, за да му придадете топлина. С други думи, можете да промените по Ваш избор всяко бижу, например чифт копчета за ръкавели с оникс. Или да акцентирате цвета на нощта с пръстените си с черен оникс като израз на силния Ви, независим дух, който не робува на ежедневните модни тенденции! Екипът на Glamira разкрива духа и професионализма си с бижутата с черен оникс за мъже.