Зареждане...

Наръчник за определяне размера на пръстен

Да нацелите правилния размер за пръстена си е изключително важен фактор при планирането на специалния момент. Пръстенът трябва да е достатъчно тесен, за да не пада, но и да е достатъчно широк за да минава през кокалчето ви. Размерът е възможно да зависи както от времето, така и от това през коя част от деня сте решили да го измервате. Това е така, защото рано сутрин или когато е студено, пръстите се като че ли смаляват, а когато е твърде горещо пък, се издуват и стават по-големи. Вечерта е най-доброто време да се измерите, докато пръстите ви са още топли. Ако се колебаете между два размера, винаги изберете по-големия. Ако кокалчето ви е по-голямо от основата на пръста, то измерете и двете и после изберете размер, който да се пада между тях. Винаги е добра идея да се измерите поне няколко пъти през деня, за да постигнете оптимален резултат. Ако пръстенът е за подарък, то може да се допитате до неин/негов приятел или член от семейството за повече информация, или можете тайно да вземете един от пръстените ѝ/му и да го измерите при бижутер. Не забравяйте обаче също, че лявата и дясната ръка са различни, така че и размерите ще са.

Стандартни размери за пръстени

Наясно сме, че е трудно да изберете точния размер за пръстена онлайн, особено когато е за подарък, който трябва да е изненада, и вие на практика трябва да отгатвате размера.

Ако искате да запазите изненадата, а не сте сигурни за размера, винаги може да поръчате пръстен със стандартен размер и да ни го изпратите обратно за преоразмеряване в рамките на 60 дни. Стандартният размер за пръстен варира между L1/2-N за жените и S-T1/2 за мъжете.

Безплатен измерител за пръстени от GLAMIRA

Common Ring Sizes

Измерителят служи за установяването размерът на желания пръстен. Ние винаги насърчаваме клиентите си да се възползват от тази опция, имайки предвид, че самият измерител и доставката му са безплатни, а това е най-добрият начин да установите размера си.

За да се сдобиете с безплатния измерител, може да ни изпратите имейл с тема "Поръчка на измерител" на service@glamira.bg като разбира се уточните името си и адреса си. Също така, може и просто да попълните този формуляр. След попълването на формуляра, може да очаквате измерителят да бъде доставен до адреса ви в рамките на 7 работни дни.

Printable Ring Sizer

Принтиран измерител

В случай, че поводът наближава и не разполагате с толкова време, то може да изтеглите нашия безплатен измерител в PDF формат, който идва директно с инструкции. Изтеглете безплатния ни измерител в PDF формат като кликнете тук.

Ако все още не сте сигурни кой размер ще е най-добрият за вас, то не се притеснявайте да се свържете с нашите експерти и да помолите за помощ. Свържете се с нас 

СЪВЕТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНИТЕ

  • Топлината влияе на правилното измерване на размера. Пръстите ви ще бъдат с поне половин размер по-малки, когато ръката ви е студена, и ще бъдат с половин размер по-големи когато е твърде горещо.
  • Измерете пръста си при нормална температура, като е препоръчително това да се случи към края на деня, когато пръстите ви са с най-големия си размер. Колкото по-широка е халката, толкова по-тясна ще се усеща на пръста. Така че ако искате да поръчате халка, която е широка 6 мм. или повече, то поръчайте размер с една идея по-голям от този, който ви е нужен за стандартен пръстен.
  • Освен това, при пръстените с големи камъни е възможно халката да се повдигне малко, когато лежи на определена страна. Имайте предвид, че е по-добре да поръчате следващия по големина размер, заради това леко разминаване.
  • Ако кокалчето ви е по-голямо от основата на пръста, измерете и двете и изберете размера между тях. Пръстенът ви ще трябва да ви е по пръста, за да не пада, но и достатъчно широк, за да може да минава през кокалчето.
  • Ако се колебаете между два размера, винаги изберете по-големия. Повторете измерването 3-4 пъти, за да избегнете допускането на грешки.

Важни пояснения:

  • Моля, избягвайте преоразмеряване на продукта от трета страна, като друг бижутер или лице, което не е GLAMIRA, тъй като това ще анулира доживотната ви гаранция.
  • Моля, имайте предвид, че в зависимост от продукта, преоразмеряването като процес може да отнеме до 25 работни дни, и че това ще анулира възможността ви за изплащане на парите, ако решите да го връщате след това.

Таблица за размери

По-долу може да видите стандартните размери за пръстен, като към тях са пояснени и съответния диаметър и обиколка

Uk Chart