Зареждане...

Етични източници

GLAMIRA е етична компания, която съблюдава за човешките права и свободи в световен мащаб и се е посветила върху това да използва единствено почтени снабдители, за да поддържа висок стандарт на обществена отговорност и такава за околната среда.

GLAMIRA се снабдява с диаманти единствено от страни, които имат пълно членство в сертификационната схема "Процесът Кимбърли". Това е световна, съвместна система за следене, създадена с цел да ограничи потока на "кървави диаманти" при внос и износ. "Процесът Кимбърли" изисква от членовете си контрол над покупко-продажбата на диаманти, за да се избегне финансирането на агресивни, бунтовнически движения.

Относно "Процесът Кимбърли":

"Процесът Кимбърли" стартира през месец май 2000-та година, когато южноафрикански производители на диаманти си уреждат среща в Кимбърли, Южна Африка, и е в сила от 2003-та година. Той е отворен за членство и към 2013-та година в него фигурират вече 54 участници, които представляват съвкупно 81 страни от целия свят, в това число държави от Европейския съюз, както и САЩ. Това е гражданска инициатива, създадена с цел да предотврати потока на кървави диаманти от зони на конфликт, определени от ООН.

Сертификационната схема "Процесът Кимбърли" гарантира, че нито един суров диамант минал през границите на страните членки не е "конфликтен".

GLAMIRA потвърждава също, че всички закупени от нас диаманти идват от доставчици, които са ни предоставили с писмено уверение, че са част от "Процесът Кимбърли" на ООН.

Разберете повече за "Процесът Кимбърли":
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Етични източници на Паладий и Платина

GLAMIRA изисква от своите доставчици на паладий и платина да се придържат към условията за неконфликтен добив. Те също така трябва стриктно да спазват правилата за безопасност, етична търговия, както и работни условия. GLAMIRA използва единствено сертифицирани паладий и платина при направата на всяко едно такова бижу.

Ако желаете да научите повече за сертификатите за произход, то се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти.