Зареждане...

Наръчник за венчални халки

Как да избера метала?

COLOURED DIAMOND EDUCATION

Различните метали съответно имат различни цветове, ниво на издръжливост и сила, също изглеждат и струват различно.

Злато: Златото ще си остане класика и винаги ще е предпочитан избор за венчална халка. Това, което толкова привлича хората към златото, е неговият естествено мек вид и очарователен блясък, както и фактът, че именно златните венчални халки носят уникалното чувство за романтика. Златото е метал, който може да се измери в карати и съответно има 24 частици. Чистото злато се измерва като 24-каратово и е твърде меко, за да се използва в бижутерията, затова и трябва да се смеси с други метали, преди да може да се направи пръстен от него. 18-каратовото злато съдържа 75% чисто злато, 14-каратовото съдържа 58,5% чисто злато, а 9-каратовото съдържа 37,5% чисто злато. Твърдостта и издръжливостта на златото ще зависи от карата, така че в зависимост от личните ви предпочитания, може да се спрете на който карат пожелаете.
Златни венчални халки 

Паладий: Като член на платиненото семейство, паладият има много привлекателен, естествено сребристобял тон. Този сияещо бял метал изглежда наистина добре. Паладият е с високо ниво на издръжливост, затова и пръстен от този метал ще ви остане за цял живот. Най-голямото предимство на паладия е лекото му тегло. Затова и е страхотна алтернатива за някои по-масивни модели. Освен това, паладият е един от най-редките благородни метали в света и е толкова специален именно заради своята уникалност и дълъг живот.
Венчални халки от Паладий 

Платина: Несъмнено най-престижният метал за изработка на венчална халка е платината. Тя има много високо ниво на издръжливост и се усеща доста по-тежка от останалите метали. 30 пъти по-рядка е от златото и е 40% по-тежка от 14-каратовото злато. Това, което прави платината толкова ценна, е именно фактът, че е толкова рядко срещана, но също и изчистена и плътна. Затова и един платинен пръстен ще издържи с години. Да не говорим, че сатинираното сияние и очарователно нежния бял оттенък я карат да изглежда просто ослепително.
Венчални халки от Платина 

Сребро: Светлият сивкаво бял нюанс на среброто напомня много на отражението на Луната по морските вълни. Блясъкът на този очарователен метал си ходи чудесно с всеки един скъпоценен камък. Среброто е също твърде меко за изработка, затова и се смесва с други метали, за да се увеличи нивото на издръжливост. 925 Сребро съдържа 92,5% чисто сребро, а това допринася за естествено сияние и блясък у самия пръстен. Този поразителен блясък на среброто е изключително привлекателен за окото със своя модерен облик.
Сребърни венчални халки 

Как да избера цвета?

Цветът е характерно качество, което може да има взаимовръзка и със стила на човек. Важно е да се отбележи, че ако човекът, който ще носи това бижу вече има и други, цветовете биха могли да се комбинират и да си отиват заедно. От друга страна, разликата в цветовете говори и за различен вид впечатление, което ще се направи.
Жълто злато

Жълто злато: Нежният вид на жълтото злато ви приветства с яркост, като тази на слънцето. То хем е класика, хем е винаги на мода, а ефектът на яркост ще се и задържи с времето. Естественият, жълт цвят ще отива на всеки един стил и е перфектен избор за заклетите романтици, тъй като никога няма да излезе от мода. Блестящият му вид ще се запази за цял живот, също като брака ви. Насладете се на качество без "срок на годност" и смело го носете на пръста си.
Венчални халки от жълто злато 

Solitaire Pave

Бяло злато:То добавя към общата картинка модерен и уникален облик. По-издръжливо е и е чудесна алтернатива, ако сте с лимитиран бюджет. Бялото злато става все по-популярно с годините, със своя интересен и изискан блясък. Отражаемата повърхност създава чувството за лукс от висок клас. Неговият неотразимо напредничав и модерен облик ще спомогне да изразите увереност.
Венчални халки от бяло злато 

Solitaire Pave

Розово злато: Този светъл и стилен розов тон ще ви спечели с нежния си и елегантен вид. Медта, използвана за сплав, придава на метала този красив розов оттенък, затова и този тип злато набира популярност с всеки изминал ден. Със своя романтичен облик, розовото злато изобразява любовта, то също така допринася за по-женствен вид на самия пръстен, а медта спомага за метала да е по-издръжлив. Венчалните халки ще изглеждат чудесно, имайки предвид как спиращата дъха красота на розовото злато спомага за наистина несравняем облик за всеки един модел пръстен.
Венчални халки от розово злато 

Как да избера повърхност?

Полирана

Вертикален мат

Хоризонтален мат

Мрежов мат (Айс мат)

Пясъчен мат

Полирана: Пръстените с този тип повърхност са най-популярни на пазара, тъй като са добре позната класика. Те ще блещукат и ще имат отразителен ефект. Затова и ако търсите нещо, което да събира очите, полираната повърхност е чудесен избор. Благодарение на светлата и блестяща повърхност, нивото на отражение е доста високо.

Вертикален мат: Този тип повърхност става все по-популярна с времето, тъй като създава усещането за елегантност със своя завършек, който е досущ като нарисуван от четка за бои. Лесно разпознаваем, вертикалният мат всъщност изглежда доста добре, предвид свойствата му за отразяване и разпръскване на светлината. Изтънченият му вид създава усещането за елегантност у венчалната халка.

Хоризонтален мат: Финият ефект на този тип покритие допринася за повърхност, която може да усетите при допир. Популярността на хоризонталният мат само расте сред младите двойки, имайки предвид уникалния му вид. С текстурата си, той гарантира персонализиран матиран ефект. Този тип покритие е като глътка свеж въздух и е пример за интересен тип модел за венчална халка. Хоризонталите, обрисувани като все едно с четка за бои, ще са в чуден контраст в комбинация със силно полираната вътрешна повърхност.

Мрежов мат (Айс мат): Този тип повърхност напоследък набира популярност с красивия си завършек, наподобяващ мрежичка. Разликата между мат и мрежов мат е, че "мрежичките" тук са с по-дълбоки щрихи и се забелязват по-лесно, което допринася и за елегантен вид на самия пръстен.

Пясъчен мат: Този тип повърхност е със забележим и грапав завършек. При допир лесно може да усетите ефекта. Пръстените с пясъчен мат създават едно такова усещане за зърнена текстура.

Как да избера дебелината?

Ширината и дебелината са взаимно свързани, затова и когато смятате да правите пръстена по-широк, ще трябва да увеличите и дебелината му.

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1.2 mm: Тази изключително деликатна дебелина е много тънка и чувствителна на допир. Ако търсите нещо скромно и въпреки това елегантно, то това е дебелината, на която трябва да се спрете. Най-изтънчените ни модели ще изглеждат чудесно в комбинация с тази дебелина. Освен това, ако предпочитате по-леките пръстени, това е отново правилният избор за вас.

1.4 mm: Този тип дебелина изглежда страхотно в комбинация с класическите ни модели. Ако желаете да закупите голям и блестящ годежен пръстен, то се спрете на тази дебелина, тъй като тя хем няма да засенчва облика му, хем и ще добави към картинката и със своя допълнителен блясък.

1.6 mm: Този тип дебелина е широко разпространена и двойките масово я предпочитат, тъй като приляга на всеки стил венчална халка, пък и изглежда страхотно. Спомага за модела да е по-забележим, а също и отразява много добре повърхностните ефекти.

1.8 mm: Една идея по-плътен е в сравнение с другия тип дебелини, освен това допринася за това камъка на дамския годежен пръстен да изглежда супер елегантно, благодарение на блясъка, породен именно от нарастващата дебелина. Ако сте от онези хора, които държат на изчистения вид на пръстена, но държат също и да го усещат по себе си, значи тази опция е идеалната за вас. Дебелината от 1.8 мм осигурява чудесна поодръжка и благодарение на тази стабилна основа, гарантира сигурност и издръжливост.

2.0 mm: Ако сте с дълги пръсти, то тази дебелина ще послужи да покаже красотата у всеки един модел. Тя също ще предостави и силна опора. Ако обичате да изпъквате и търсите усещането хем за деликатност, хем за стабилност, то този тип дебелина е идеална за вас. Това ще е един чудесен избор за оптимална издръжливост и опора на пръстена

Как да избера широчината?

Ако сте с нежни и малки ръце, то една по-тънка венчална халка би стояла чудесно на пръста ви. Тази широчина е идеална и за класическите модели. Ако предпочитате декорацията и малките детайли да са видими, то добър избор ще е пръстен със средна широчина. За дългите пръсти, които ще изискват и по-голям размер пръстен, препоръчваме по-плътната широчина. Този тип венчални халки разполагат с по-голяма и широка основа, съответно и детайлите, било то семпли или по-сложни, са далеч по-видими. Може да изберете същата широчина и за годежния си пръстен, а може и да изберете различна, ако желаете да постигнете контраст. Дали да се спрете на по-тънък или на по-дебел пръстен? Изборът е изцяло ваш. Вземете нещо по ваш вкус.

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Как да избера профил?

Комфортен вътрешен профил

Комфортен вътрешен профил с плосък обръч

Комфортен вътрешен профил: С него, вътрешната част на пръстена ще е леко заоблена, като това се прави с добавянето на допълнително метал. С този профил, пръстенът лесно ще минава през кокалчето, когато го сваляте, а също и ще ви е удобно при носене. Извитата вътрешна част спомага за пръстена да се плъзне по ствола на пръста. Ако водите активен начин на живот и често сваляте венчалната халка от пръста си, то комфортният профил е идеалният избор за вас. Този тип халки се удебеляват в посока от центъра към външните краища, и така покриват по-малка част от пръста.

Комфортен вътрешен профил с плосък обръч: От вътрешната страна, този профил има извита и куполовидна форма, но отвън повърхността е плоска. Тази изпъкналост спомага за това пръстенът да е удобен за носене и да се сваля лесно от пръста ви. С този профил получавате само най-доброто в комбинация - лесно махане, но също и плоска повърхност, което прави модела уникален и различен.