Зареждане...

Детайлна информация за цветните диаманти

Детайлна информация за цветните диаманти

Естествените цветни диаманти описват една екстравагантна и елегантна натура. Едно от най-важните качества на цветните диаманти е, че са изключително редки. Ако пожелаете да закупите бижу с цветен диамант, имайте предвид, че ще трябва да гледате за съвсем различни характеристики, в сравнение ако закупите бижу с безцветен диамант. Цветът е основната характеристика, която ще говори за това колко рядък и ценен е даден цветен диамант. Най-популярните редки цветове са наситеното розово, синьото и зеленото. Освен това, дори минимална разлика в цвета може да доведе до рязка промяна в себестойността. Най-редките сред цветните диаманти са средно до тъмно червените, зелените и сините, които са и в комбинация с умерена наситеност.

Цвят

Качеството на цвета, яркоста и наситеността му са най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид, когато закупуваме цветен диамант. Колкото по-наситен е цвета, толкова по-ценен ще е и диаманта.

Фиксация и шлифовка

Себестойността на диаманта допълнително може да нарастне при наличие на адекватна фиксация и шлифовка на самия камък. Шлифовката говори сама за себе си, колкото по-добро качество е, толкова по-добре и ще се отразява цвета, когато е изложен на светлина. Фиксацията на цветните диаманти пък трябва внимателно да бъде изчислена и одобрена от експерт. Синергията между цветовете е ключов фактор тук, например, на жълт диамант много повече би подхождало жълто злато, докато на червения - розовото.

Форма и чистота

Макар формата и чистотата да не са от толкова голямо значение, както фиксацията и шлифовката, те все пак играят важна роля при избора на диамант. Цветните диаманти обикновено се предлагат в необикновени форми, каращи цвета да изпъкне